Gevelreinigingexpert.nl

Anti-graffiti

Anti-graffiti

Heeft u veel last van graffiti en wilt u dat graag voorkomen, of er in ieder geval voor zorgen dat u deze aanslag gemakkelijk kunt verwijderen? Laat dan een anti-graffitibehandeling uitvoeren op uw gevel. U zorgt er met de graffiti coating voor dat u de gevel weer gemakkelijk kunt laten reinigen.

gratis gevelreiniging offerte aanvragen

Dunne beschermende laag

U zorgt er met de graffiti coating voor dat de gevel het materiaal minder gemakkelijk zal absorberen, waardoor het later ook weer meer eenvoudig te verwijderen valt. U zorgt voor een dunne beschermende laag, die voorkomt dat de graffiti de gevel kan binnendringen.


Houd er rekening mee dat de coating zich vooral aan het oppervlak bevindt. In tegenstelling tot bij steenversteviging en bij het hydrofoberen is er geen sprake van een werking diep in de stenen van de gevel. Wat dat betreft zorgt u vooral voor een dunne beschermende buitenlaag, waardoor u minder last zal hebben van graffiti.

Drie soorten

We onderscheiden in principe die verschillende soorten anti graffiti coating. Het gaat om de permanente systemen, de semipermanente systemen en de (zelf)opofferende systemen. De permanente systemen maken meestal gebruik van epoxy’s of polyurethanen en zijn zowel transparant als in specifieke kleuren beschikbaar.


Het grote voordele van de zelfopofferende systemen is dat deze volledig transparant zijn en u de laag zelfs bij meerdere lagen niet snel zal zien zitten. Alleen acrylaat zorgt binnen de verschillende soorten voor een langdurige bescherming, de overige beschermlagen dienen ongeveer iedere 3 jaar opnieuw te worden aangebracht.

Het verwijderen van graffiti

Nadelen anti-graffitibehandeling

Een anti-graffitibehandeling levert grote voordelen op, maar is aan de andere kant ook niet zonder nadelen. De beschermende coating zorgt ervoor dat waterdamp zich maar lastig door de gevel kan bewegen, waardoor u het risico loopt dat vocht zich zal gaan ophopen. Daarnaast is de laag in een aantal van de gevallen goed zichtbaar, al is dit onder andere afhankelijk van de soort behandeling die u kiest.


Wat dat betreft valt het vooral aan te raken gebruik te maken van een anti graffiti coating op het moment dat u hier al eens eerder mee te maken heeft gehad, of er sprake is van een belangrijk monument.

Gevelbeschermings methodes

Coaten Wilt u een waterdichte coating op de gevel aan laten brengen, bijvoorbeeld om te voorkomen dat er...

Conserveren Het conserveren van de gevel zorgt voor een langere levensduur. Denk aan de invloed van de versch...

Impregneren Wilt u uw gevel impregneren, bijvoorbeeld om te voorkomen dat vocht en vuil door kunnen slaan of ...

Reconditioneren Wilt u uw gevel reconditioneren, of er met een gevelrestauratie voor zorgen dat u deze goed kunt ...

Anti-graffiti Heeft u veel last van graffiti en wilt u dat graag voorkomen, of er in ieder geval voor zorgen da...

Steenversteviging Steenversteviging vormt een belangrijke vorm van herstel van de gevel, waarmee u ervoor zorgt dat...

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208