Gevelreinigingexpert.nl

Steenversteviging

Steenversteviging

Steenversteviging vormt een belangrijke vorm van herstel van de gevel, waarmee u ervoor zorgt dat u eventuele zwakke plekken kunt herstellen. Bovendien kunt u deze behandeling toepassen op verschillende materialen, waardoor uw gevel de constructiekracht terug zal krijgen.

gratis gevelreiniging offerte aanvragen

Samenhang creŽren

Het is binnen een gevel van groot belang om samenhang te creëren. Het gaat om samenhang tussen de verschillende losse deeltjes, maar ook tussen het grensvlak van het aangetaste en de gezonde ondergrond. Dankzij steenversteviging is het mogelijk om een bindmiddel toe te passen, dat er als kalk of cement voor kan zorgen dat de gevel een stevig geheel wordt.


Op het moment dat de interne samenhang vergaat kan een gevel poederen of afzanden, waardoor deze aan kracht verliest. U kunt de stenen verstevigen om dit proces tegen te gaan, zonder dat het nodig is om een nieuwe gevel te laten bouwen.

Vullen van de poriŽn

Kiest u voor steenversteviging, om de kracht van uw gevel te herstellen? Dan kiest u er als het ware voor om de poriën opnieuw op te vullen. Het is van belang om er rekening mee te houden dat er geen sprake is van een beschermende laag zoals bij het hydrofoberen, het gaat puur om het herstellen van de stevigheid van de stenen zelf.


U kunt rekenen op een betere samenhang tussen de verschillende elementen. Dit zorgt voor een meer stevig geheel, maar zorgt er ook voor dat het water de poriën niet meer binnen kan dringen, waardoor er bovendien sprake is van een beschermende werking.

Twee typen steenverstevigers

We onderscheiden in principe twee verschillende soorten steenversteviging. U kunt de stenen verstevigen op de klassieke wijze, of gebruik maken van een filmvormend product. In dit laatste geval kiest u bijvoorbeeld voor acryllaten, die een zeer lange levensduur kennen.


De klassieke vorm zorgt voor het opvullen van de poriën, door gebruik te maken van een vervangend bindmiddel. Met name kiezelzure esters zijn populair. Deze zorgen ervoor dat de gevel z’n stevigheid terug zal krijgen en u minder last heeft van het indringen van vocht.

Gevelbeschermings methodes

Coaten Wilt u een waterdichte coating op de gevel aan laten brengen, bijvoorbeeld om te voorkomen dat er...

Conserveren Het conserveren van de gevel zorgt voor een langere levensduur. Denk aan de invloed van de versch...

Impregneren Wilt u uw gevel impregneren, bijvoorbeeld om te voorkomen dat vocht en vuil door kunnen slaan of ...

Reconditioneren Wilt u uw gevel reconditioneren, of er met een gevelrestauratie voor zorgen dat u deze goed kunt ...

Anti-graffiti Heeft u veel last van graffiti en wilt u dat graag voorkomen, of er in ieder geval voor zorgen da...

Steenversteviging Steenversteviging vormt een belangrijke vorm van herstel van de gevel, waarmee u ervoor zorgt dat...

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208