Gevelreinigingexpert.nl

Gevolgschade

Gevolgschade wilt u voorkomen

Zodra een gevel zijn beschermende functie verliest, ligt de binnenkant van het gebouw open voor met name vocht en koude elementen. Binnenmuren worden vochtig, de buitengevel is aangetast en alle negatieve gevolgen zullen forse schade opleveren.

gratis gevelreiniging offerte aanvragen

Mogelijke gevolgschades zijn:

  • aantasting binnenmuren waardoor vocht en koude vrij spel krijgen
  • leidingwerk in muren, isolatiemateriaal en raggelwerk worden vochtig en verliezen hun werking en rotten weg
  • behang valt van muren af en houten vloeren trekken krom

Verlies beschermende functie

Met name het verlies van de vochtwerende functie kan een groot effect hebben op de binnenkant van uw woning. Het gaat dan niet alleen meer om schade aan de gevel, maar schade aan interieur en de gehele woningconstructie. Zeker bij oudere woningen die veel houtwerk hebben (balken, vloeren) moeten de gevolgen niet onderschat worden.

Verlies representatieve functie

U kunt zich voorstellen dat een vies en niet-goed onderhouden bedrijfspand voor uw klanten minder aantrekkelijk is dan een goed onderhouden bedrijfspand met een nette uitstraling. Hoewel het product of de dienst die u verkoopt hetzelfde zal zijn, zal een gemiddelde bezoeker het toch anders beoordelen. Het kan voor potentiële klanten daarom betekenen dat ze uw bedrijf voorbij rijden en bij de concurrent hun spullen gaan kopen.

Dit indirecte verlies kan niet onderschat worden: een eerste indruk is heel belangrijk. Opnieuw muren voegen geeft al een heel andere uitstraling.

Woningwaarde daalt

Stel uw woning staat in een straat waarin alle gevels in de afgelopen jaren zijn gereinigd en uw woning vertoont veel aangroei, zwarte bakstenen etc. Bij verkoop van uw woning zult u veel meer moeite hebben om uw woning te verkopen, ook al is uw vraagprijs lager. Mensen associëren een slechte gevel met een slechte woning: als de gevel er al zo uitziet, dan zal de rest ook wel niet veel zijn. U zult veel minder bezichtigingen ontvangen dan dat u een frisse en schone woning hebt. Vochtige muren zijn het slechtste wat u kunt hebben voor een mogelijke verkoop.

Het is logisch dat mensen zo denken, omdat de meesten van ons er moeite mee hebben om door bepaalde situaties 'heen te kijken.' Een vies en rommelig interieur verkoopt ook veel minder goed dan een opgeruimd en schoon huis, zoals we ondertussen allemaal weten door de vele huizenprogramma's op TV.

Vrijblijvende internetofferte aanvragen

Slechter energielabel

Vanaf 2013 kunt u uw woning niet meer verkopen zonder dat er een energielabel is bepaald. Een slechte en lekke gevel heeft een negatieve uitwering op het energielabel. Een verschil tussen label C en D zal in de verkoop zo'n € 10.000 verschil aan opbrengst kunnen betekenen bij een standaard eensgezinswoning. Een investering in het schoonmaken van uw gevel is een fractie van zo'n bedrag.

Meer informatie over gevels

De functies van uw buitengevel De gevel van een woning of gebouw heeft meerdere belangrijke functies, zoals u hieronder kunt lezen.

Verwering en vervuiling van de gevel Helaas: of het nu gaat om uw hypermoderne designappartement of om de piramides van Gizeh: de bouw...

Waarom gevel reinigen,renoveren én beschermen ? Een primaire functie van een buitengevel is het beschermen van de binnenkant van het gebouw tegen...

Verschillen gevelreiniging en gevelrenovatie Deze website gaat niet alleen over gevelreiniging, maar gaat ook over het renoveren of repareren ...

Zelf gevel reinigen of renoveren ? Zoals bij de meeste werkzaamheden in en om de woning is het mogelijk om ook een stuk gevelreinigi...

Wanneer reinigen ? ELKE gevel moet om de zoveel tijd gereinigd worden ongeachte het soort materiaal waar het van gem...

Gevelbehandelplan Indien u besluit de vervuilde gevel van uw woning te (laten) reinigen is het verstandig om het on...

Wat te doen tegen graffiti ? (klik)

Waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen

gratis gevelreiniging offerte aanvragen
Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208