Gevelreinigingexpert.nl

Wat is gevelrenovatie ?

Wat is gevelrenovatie ?

Met gevelrenovatie wordt in deze branche bedoeld: het herstellen van de gevel. Alle gevels worden in de loop der jaren aangetast en raken vervuild. Door een combinatie van zon, wind en regen, de vervuiling en de reiniging raken gevels aangetast. Stenen brokkelen af, voegen verkruimelen, beton gaat scheuren, natuursteen breekt, beglazing raakt verweerd etc.

Om een gevel weer representatief te krijgen én vochtwerend is het dan zaak om herstelwerkzaamheden uit te voeren (in combinatie met reiniging en gevelbescherming om vervuiling en vermindering vochtweerbaarheid in de toekomst te voorkomen). Globaal kunnen de volgende herstelwerkzaamheden onderscheiden worden

 
  • Gevelreparatie
  • Voegrenovatie
  • Betonrenovatie
  • Natuursteenrenovatie
  • Kozijnrenovatie
  • Schoorsteenrenovatie

Gevelrenovatie onderdelen

Gevelreparatie Wilt u zorgen voor een effectieve gevelreparatie? Houd er rekening mee dat verschillende onderdel...

Voegrenovatie Wilt u de voegen van uw gevel herstellen, bijvoorbeeld omdat u het idee heeft dat deze een zwakke...

Betonrenovatie Wilt u gebruik maken van een betonrenovatie, of wilt u het beton laten herstellen nadat u tot de ...

Natuursteenrenovatie Bent u op zoek naar een professioneel bedrijf dat u van dienst kan zijn met een natuursteenrenova...

Kozijnrenovatie Denkt u na over een kozijnrenovatie, maar vindt u het lastig om een keuze te maken uit het laten ...

Schoorsteenrenovatie Bent u benieuwd naar de schoonsteenrenovatie kosten? Dit hangt af van de staat van uw huidige sch...

gratis gevelreiniging offerte aanvragen

Renoveren gevels

Een gevel bestaat doorgaans uit meerdere delen. Bij eenvoudige woningen zijn dat minimaal de bakstenen, de voegen daartussen, de kozijnen, de vensterbanken (indien aanwezig), deuren en ramen en alle aansluitingen. Ook een schoorsteen is doorgaans aanwezig en dient vaak meegenomen te worden in een renovatie.

Een veelal zwak punt zijn de voegen tussen de bakstenen in de gevel. Aangezien het hier veelal om relatief grote oppervlaktes gaat, ligt daar vaak de focus op. Door het vrijhakken en vervangen van de voegen wordt veel gewonnen zowel qua beperking van lekkages als simpelweg de uitstraling. Door de toepassing van de juiste voeg (soort, kwaliteit en kleur) kunnen enorme effecten gerealiseerd worden.

Hoe dan ook gevelrenovatie is een combinatie van meerdere hersteltechnieken waarbij vakmanschap en het gebruik van de juiste materialen en gereedschappen essentieel zijn.

Deze werkzaamheden zijn dan ook minder geschikt om zelf uit te voeren.

 

Gevelrenovatie is onderdeel van gevelbehandeling

Gevelrenovatie is een van de drie onderdelen van gevelbehandeling (de andere onderdelen zijn gevelreiniging en gevelbescherming) en vaak vindt renovatie plaats na reiniging, en wordt het gevolgd door gevel opnieuw te beschermen, dat wil zeggen dat bijvoorbeeld de woning opnieuw geïmpregneerd wordt (vochtwerend wordt gemaakt).

Voordat een gevel gerenoveerd kan worden dient deze eerst gereinigd te worden aangezien men anders de vervuiling loopt te renoveren.

Zelf aan de slag ?

Zelf een grootschalige gevelrenovatie uitvoeren is alleen mogelijk indien men beschikt over de vakkennis en ervaring. Simpelweg gebruikmaken van de materialen uit een bouwmarkt in combinatie met een schriftelijke gebruiksaanwijzing is vragen om moeilijkheden.

Indien u via bijgaand aanvraagformulier gratis offertes aanvraagt, zult u inzicht krijgen in de complexiteit van de werkzaamheden die bij een renovatie verricht moeten worden.

gratis gevelreiniging offerte aanvragen


Klimop beschadigt en ontwricht gevels

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208