Gevelreinigingexpert.nl

Roet

Roet

Onder andere roet kan z’n weerslag hebben op uw gevel. Afhankelijk van onder andere de locatie van uw woning of pand kunt u hier in meer of mindere mate mee te maken hebben. Wilt u roet verwijderen, of bent u benieuwd naar de mate van schade die u hierdoor kunt oplopen?

gratis gevelreiniging offerte aanvragen

Neerslag op de gevel

De neerslag van roet op de gevel is onder andere afhankelijk van hoe de wind en regen langs het geheel bewegen. Is er sprake van een bepaalde vorm van beschutting, of hebben de verschillende invloeden van het weer juist alle gelegenheid om uw gevel te bereiken?

Nieuwbouw aangetast door uitlaatgassen

In dit laatste geval zal u minder last hebben van roet op de muur. Het gaat hier immers om losse deeltjes, die zich er niet aan zullen hechten. Het grote voordeel daarvan is dat roet in de meeste gevallen niet direct tot de meest heftige negatieve invloeden zal leiden.

Geen hechting

Het gaat bij roet op de muur in de meeste gevallen om losse deeltjes. Ze hechten zich niet aan het materiaal, waardoor ze zich relatief gemakkelijk laten verwijderen. Beregening is in principe voldoende om het roet te verwijderen en er daarmee voor te zorgen dat de gevel er weer vrij van komt. In veel van de situaties zorgt ook de wind hiervoor, al kan die aan de andere kant ook weer nieuwe deeltjes aanbrengen. Ook zand en rubberdeeltjes van auto’s kennen een vergelijkbare werking als de roetdeeltjes, waardoor u daar op dezelfde manier mee om kunt gaan.

Meest voorkomende soorten gevelvervuiling

Graffiti Wilt u graffiti verwijderen, of bent u benieuwd naar de kosten hiervan? Deze hangen sterk af van ...

Onkruid & klimplanten Onder andere onkruid en klimplanten kunnen zorgen voor een directe vorm van vervuiling en zelfs a...

Roet Onder andere roet kan z"n weerslag hebben op uw gevel. Afhankelijk van onder andere de locatie va...

Schimmel Wilt u schimmel op de muur verwijderen, of heeft u het idee dat u hiermee te maken heeft? Het is ...

Stof/zand Wilt u stof of zand verwijderen van uw gevel? Het is in de meeste gevallen voldoende om voor bere...

Uitwerpselen Uitwerpselen hebben in bepaalde gevallen een vervelende uitwerking op de kwaliteit van uw gevel, ...

Vocht Vocht is een belangrijke veroorzaker van problemen binnen gevels. U kunt te maken krijgen met het...

Witte muuruitslag Ogenschijnlijk mooi en strak opgeleverde nieuwbouwwoningen kunnen na enkele weken of maanden onts...

Locatie van uw woning of pand

Woont u langs een spoorweg? Dan is de kans groot dat u relatief veel last zal hebben van losse deeltjes ijzer, net als van roet. Indien u langs een autoweg woont is de kans op rubber groter en u zal meer te maken hebben met zand op het moment dat u aan de kust woont. De verschillende losse deeltjes delen een groot deel van hun eigenschappen en zijn relatief gemakkelijk te verwijderen. Wat dat betreft is de schade voor uw gevel beperkt, al is het verstandig het roet regelmatig te verwijderen.

Roetvervuiling laten verwijderen

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208