Gevelreinigingexpert.nl

Hout

Hout

Maakt u gebruik van een houten gevel? U zorgt daarmee niet alleen voor een natuurlijk materiaal met een prachtige uitstraling, het hout beschikt daarnaast over enkele natuurlijke eigenschappen die de bescherming ten goede komen. Bovendien laat het materiaal zich goed behandelen, om een aanvullende bescherming aan te brengen.

gratis gevelreiniging offerte aanvragen

Aantasting van houten gevels

De aantasting van houten gevels wordt veroorzaakt door onder andere UV-straling. Het is de ultraviolette straling die ervoor zorgt dat het hout wordt afgebroken, al gebeurt dit gelukkig slechts in beperkte materialen. Het is mogelijk om het hout met verf te beschermen, al is ook deze laag niet ongevoelig voor de UV-straling.

Verschillende gevelmaterialen bij 1 woning


Daarnaast heeft hout veel last van de invloed van vocht. De wisseling van natte en droge perioden zorgt voor uitzetting en krimp. Het zijn de dimensieveranderingen die ervoor zorgen dat het hout kan gaan scheuren of barsten en het van belang is om onderhoud uit te (laten) voeren. U kunt de houten gevel goed schoonmaken om de aantasting zoveel mogelijk te voorkomen.

Meer informatie over gevel materialen

Steen We maken in Nederland gebruik van een aantal verschillende soorten steen. Het is wat dat betreft ...

Beton Het zijn de keuzemogelijkheden met het oog op cement, pigment en toeslagmaterialen die voor de ui...

Staalsoorten Maakt u gebruik van een aluminium gevel, een stalen gevel of wellicht een RVS gevel? Zorg dan voo...

Glas Wilt u het glas op de gevel reinigen? Maak dan gebruik van een professionele glassenwasser. U kun...

Kunststof De kunststof gevels en gevelelementen zijn de laatste jaren flink in opkomst, onder andere omdat ...

Hout Maakt u gebruik van een houten gevel? U zorgt daarmee niet alleen voor een natuurlijk materiaal m...

Pleisterwerk Pleisterwerk komt overal in Europa voor, in een zeer groot deel van de huizen. We maken er in Ned...

Houten gevel beschermen

Wilt u uw houten gevel beschermen? Zorg er dan voor dat u het hout laat verven, aangezien dit voor een aanvullende laag zorgt. Deze komt bovenop de natuurlijke bescherming van het hout, die buiten vaak niet voldoende is. Dankzij de verf krijgen vocht en vuil minder kans om binnen te dringen, waardoor u onder andere het krimpen en uitzetten kunt beperken.


Dit zorgt voor minder scheuren en barsten, waardoor u de houten gevel beter schoon kunt blijven maken en dat voldoende is voor het behoud.

Gevelreiniging/renovatie=waardeverhogend

Verf en schoonmaken

Verf zorgt niet alleen voor de verfraaiing van uw houten gevel, het brengt daarnaast ook een beschermende laag aan. U kunt gebruik maken van de bekende dekkende vorm, maar ook van transparante verf waarmee u toch een goede bescherming kunt aanbrengen.


De juiste verf zorgt ervoor dat UV-straling en vocht minder gemakkelijk kunnen binnendringen, waardoor u minder last heeft van verwering van het houtoppervlak. U kunt de houten gevel zelf schoonmaken om problemen te voorkomen, maar laat deze daarnaast tijdig (opnieuw) verven om een voldoende dikke beschermende laag te blijven gebruiken.

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208