Aluminium gevel

Aluminium gevel

De aluminium gevel biedt een groot aantal voordelen, bijvoorbeeld ten opzichte van de stalen en metalen. Het is een materiaal dat een lager volumieke massa kent, maar aan de andere kant goed vervormbaar is en voldoende sterk is om een gevel vorm te geven of als kozijn te dienen.

Lange levensduur en duurzaam materiaal

Het is vooral de lange levensduur van een materiaal als aluminium dat ervoor zorgt dat we er graag gebruik van maken. U hoeft de aluminium gevel slechts beperkt te reinigen, mits u zorgt voor een goede bescherming indien er sprake is van een vervuilde omgeving.

Bescherming omgeving tegen vrijkomende vervuiling
Bescherming omgeving tegen vrijkomende vervuiling


Houd hier onder andere rekening mee wanneer er sprake is van losse deeltjes in de lucht, of vervuiling in de vorm van mossen, algen en schimmels. De beschermende laag is dan te poreus, waardoor er corrosie plaats kan vinden en de kwaliteit van de aluminium gevel verloren zal gaan.

Veelgebruikte stalen gevelbekledingsoorten

  • Aluminium gevel

    De aluminium gevel biedt een groot aantal voordelen, bijvoorbeeld ten opzichte van de stalen en m...

  • RVS gevel

    Maakt u gebruik van een RVS gevel en wilt u deze graag goed houden? Houd er rekening mee dat RVS ...

Goede weervastheid

Dat neemt niet weg dat de aluminium gevel van zichzelf over het algemeen een goede weervastheid heeft. Het materiaal wordt gebruikt voor onder andere het maken van kozijnen, ramen, deuren en complete gevelpanelen die samen tot een gevel leiden.


Vanuit de bouw wordt het aluminium vaak voorzien van een poedercoating, een verfsysteem of wordt het materiaal geanodiseerd. Dit zorgt voor een extra beschermende laag, bovenop de oxidelaag die er als het ware automatisch op verschijnt. Wat dat betreft is de aluminium gevel voorzien van een dubbele bescherming, waardoor het reinigen van het aluminium relatief gemakkelijk is en het onderhoud beperkt blijft.

Behandeling van aluminium


Wilt u de aluminium gevel behandelen? Maak dan bijvoorbeeld gebruik van anodiseren, poedercoaten of schilderen. Dit zijn behandelingen die bijdragen aan de kwaliteit van de aluminium gevel, waardoor u kunt rekenen op een uitstekende gevel. Houd er rekening mee dat u geanodiseerd aluminium niet alsnog kunt schilderen, aangezien het materiaal dan te hard is om het nog te kunnen bewerken met verf. Indien u onbehandeld aluminium wilt reinigen kunt u het best gebruik maken van een epoxyprimer. Dit levert het beste resultaat op, dat u vervolgens verder af kunt werken met een van de overige materialen.

Gratis offerte aanvragen

Gevelreiniging

Gevelrenovatie

Gevelbescherming

Zelf reinigen of behandelen ?

Wat kost gevelreiniging ongeveer ?

Reinigingsmethodes

Soorten gevels

Gratis offerte aanvragen

Graffiti

Onkruid & klimplanten

Roet

Schimmel

Stof/zand

Uitwerpselen

Vocht

Witte muuruitslag

Behoefte aan informatie is groot

Gratis offerte aanvragen

Isolerenspouwmuren.nl

Isolatiepagina.nl

Debodemafsluiter.nl

Gratis Internet Offerte Aanvragen Disclaimer Sitemap Wie zijn wij ? Privacy Contact Gevelbehandelplan

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208