Waarom gevel reinigen en behandelen ?

Waarom gevelreiniging en -behandeling

Slechte gevel= vochtdoorslag
Slechte gevel= vochtdoorslag

Behoud van uw gebouw

Een primaire functie van een buitengevel is het beschermen van de binnenkant van het gebouw tegen weer, wind en de grootste vijand van elk gebouw: vocht. Indien de buitengevel dusdanig is aangetast dat het niet meer vochtwerend is, dan zal vocht via de binnenmuur zijn vernietigende werk binnen in het woon- en werkklimaat gaan doen (lees hier meer informatie over vochtbestrijding).

Door de zorgen dat het pand vochtwerend blijft zal verdere schade voorkomen worden.

Ziet er netter uit (uitstraling)

Iedereen kent het voorbeeld wel van een tweedehands auto die wordt verkocht in een louche uitziende zaak ten opzichte van dezelfde auto die wordt verkocht in een blinkende nieuwe showroom. Een ieder heeft daar de eigen gedachten bij, maar grotendeels zal men enerzijds het gevoel krijgen opgelicht te worden in de louche uitziende zaak en anderzijds het gevoel krijgen teveel te betalen in de chique zaak.

Uitstraling van een gebouw wordt grotendeels bepaald door de omgeving waarin het staat, maar ook door de staat van onderhoud waarin het verkeert. Een schildersbedrijf dat een slechte en aangetaste gevel heeft, wordt door de (mogelijke) klanten minder serieus genomen.

Nu is netheid toch ook vaak een culturele aangelegenheid: waar we het in Nederland en België belangrijk vinden om een nette, propere uitstraling te hebben zo zal men in bepaalde andere delen van de wereld geen aandacht schenken aan de staat van een gebouw.

Foto voor en na gevelreiniging
Foto voor en na gevelreiniging (pand uit 1997)

Beter voor verkoop- of verhuurbaarheid

U heeft een woning of een bedrijfspand dat u te huur of te koop aanbiedt ? wellicht lukt het u niet om het pand te verhuren of te verkopen ? Controleer dan eens de staat en uitstraling van het gebouw: door het schoonmaken en bijvoorbeeld vervangen van de voegen verbetert de uitstraling van een pand enorm en zal de kans op verkoop of verhuur ook toenemen.

Indien er duidelijk achterstallig onderhoud aanwezig is, zal dit de kans op verkoop en verhuur verminderen. Nu denken veel mensen wellicht dat dit in een huurprijs of verkoopprijs verrekend kan worden, maar uit onderzoek blijkt dat puur een eerste indruk die negatief is bij onroerend goed, heel moeilijk financieel gecompenseerd kan worden. Mensen willen nu eenmaal niet in een 'vieze' woning wonen.

Dus netjes en strak binnen, maar ook buiten vergroot de kansen op verhuur en verkoop enorm !

Meer informatie over gevels

Gevelonderhoud houdt u op de hoogte

Door regelmatig uw gebouw te (laten) reinigen ontdekt u ook eerder eventuele problemen zoals scheuren en erosie. Hierdoor voorkomt u in een later stadium hoge kosten.

Waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen

Gratis offerte aanvragen

Gevelreiniging

Gevelrenovatie

Gevelbescherming

Zelf reinigen of behandelen ?

Wat kost gevelreiniging ongeveer ?

Reinigingsmethodes

Soorten gevels

Gratis offerte aanvragen

Graffiti

Onkruid & klimplanten

Roet

Schimmel

Stof/zand

Uitwerpselen

Vocht

Witte muuruitslag

Behoefte aan informatie is groot

Gratis offerte aanvragen

Isolerenspouwmuren.nl

Isolatiepagina.nl

Debodemafsluiter.nl

Gratis Internet Offerte Aanvragen Disclaimer Sitemap Wie zijn wij ? Privacy Contact Gevelbehandelplan

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208