Zelf graffiti verwijderen ?

Zelf graffiti verwijderen?

Wilt u zelf graffiti verwijderen, of bent u benieuwd of dat een goede keuze vorm? Het verwijderen van graffiti is eigenlijk werk voor de specialist, aangezien u rekening dient te houden met een aantal belangrijke factoren. Zorg er in ieder geval voor dat u de ondergrond goed kent, u het juiste materiaal kiest en u de gevel goed beschermt.

Type ondergrond

Het type ondergrond is van groot belang, aangezien dit uiteindelijk bepaalt welk materiaal er het best geschikt is. Heeft u te maken met steenachtige ondergronden, metalen geveldelen, hout of wellicht kunststof of glas?


Binnen de steenachtige ondergronden bestaat er onderscheid tussen bakstenen, natuursteen en kalksteen en binnen de bakstenen zijn er meer dan 3.000 verschillende soorten beschikbaar. Materialen die u kunnen helpen graffiti te verwijderen noemen we ‘strippers’. Houd er rekening mee dat een stripper die effectief werkt bij glas of aluminium, bij steen meer schade aan kan richten dan het aan de andere kant op kan lossen.

Juiste materiaal

Kies voor de juiste stripper of afbijter, op basis van het materiaal. Houd er rekening mee dat een alkalische stripper het op steen goed kan doen, maar het aluminium gemakkelijk op kan laten lossen. U verliest dan niet alleen de graffiti, maar ook het kozijn zelf.

Het verwijderen van graffiti
Het verwijderen van graffiti


Zorg er met het goede materiaal voor dat u de hechting van de graffiti met de gevel kunt doorbreken. Daarnaast is het verstandig om op zoek te gaan naar een materiaal dat de bevochtiging en afspoelbaarheid van de graffiti zal verbeteren.

Beschermen van de gevel

Tenslotte kunt u een gevel met graffiti reinigen, maar kunt u daarnaast ook een beschermende laag aanbrengen. Maak gebruik van de zelfopofferende systemen, die veelal onzichtbaar zijn, de semipermanente of de permanente systemen.


Houd er rekening mee dat de zelfopofferende systemen het minst zichtbaar zijn, maar dat u deze met de reiniging van de gevel ook weer verwijdert. De permanente systemen kennen een langere levensduur, maar zijn beter zichtbaar en bovendien duurder. Wilt u zelf graffiti verwijderen en de gevel beschermen? Zorg er dan in ieder geval voor dat u voldoende kennis opdoet over de diverse ondergronden en materialen.

Veelgestelde vragen

Gratis offerte aanvragen

Gevelreiniging

Gevelrenovatie

Gevelbescherming

Zelf reinigen of behandelen ?

Wat kost gevelreiniging ongeveer ?

Reinigingsmethodes

Soorten gevels

Gratis offerte aanvragen

Graffiti

Onkruid & klimplanten

Roet

Schimmel

Stof/zand

Uitwerpselen

Vocht

Witte muuruitslag

Behoefte aan informatie is groot

Gratis offerte aanvragen

Isolerenspouwmuren.nl

Isolatiepagina.nl

Debodemafsluiter.nl

Gratis Internet Offerte Aanvragen Disclaimer Sitemap Wie zijn wij ? Privacy Contact Gevelbehandelplan

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208