Gevelreinigingexpert.nl

Beton

Beton

Het zijn de keuzemogelijkheden met het oog op cement, pigment en toeslagmaterialen die voor de uiteindelijke uitstraling van het beton zorgen, net als de oppervlaktebehandeling die u verkiest. Houd hier rekening mee bij het beton onderhoud, zodat u dit op de juiste manier uit kunt (laten) voeren.

gratis gevelreiniging offerte aanvragen

Uitwassen en zuurbehandeling

Dankzij uitwassen kunt u de cementhuid verwijderen door deze af te spuiten of af te borstelen, twee effectieve methoden. Dit zorgt ervoor dat de korrels van het toeslagmateriaal zichtbaar worden, waardoor er een unieke uitstraling ontstaat die veel mensen aan weet te spreken. U kunt daarnaast gebruik maken van een zuurbehandeling, op basis van chloorwaterstofzuur.

Slechte gevel= vochtdoorslag

Afhankelijk van de tijdsduur kunt u hiermee de zandkorrel van de mortel blootleggen, na het verwijderen van de cementhuid. Wilt u de kleine granulaten zichtbaar maken op de gevel? Dan is het verstandig om gebruik te maken van een zuurbehandeling en daar vervolgens rekening mee te houden bij het beton reinigen.

Meer informatie over gevel materialen

Steen We maken in Nederland gebruik van een aantal verschillende soorten steen. Het is wat dat betreft ...

Beton Het zijn de keuzemogelijkheden met het oog op cement, pigment en toeslagmaterialen die voor de ui...

Staalsoorten Maakt u gebruik van een aluminium gevel, een stalen gevel of wellicht een RVS gevel? Zorg dan voo...

Glas Wilt u het glas op de gevel reinigen? Maak dan gebruik van een professionele glassenwasser. U kun...

Kunststof De kunststof gevels en gevelelementen zijn de laatste jaren flink in opkomst, onder andere omdat ...

Hout Maakt u gebruik van een houten gevel? U zorgt daarmee niet alleen voor een natuurlijk materiaal m...

Pleisterwerk Pleisterwerk komt overal in Europa voor, in een zeer groot deel van de huizen. We maken er in Ned...

Slijpen en polijsten

Het slijpen en polijsten zorgt op een heel directe manier voor het bewerken van het beton, aan de oppervlakte. Er wordt 1 - 2 mm van de cementhuid afgeslepen, om op die manier een ruw geheel te creëren, waarin ook de groeven zichtbaar worden. Deze kunt u tijdens een tweede behandeling eventueel weg laten schuren, om een meer gladde uitstraling te bereiken. Wilt u het beton polijsten? Dan gaat de behandeling van het oppervlakte nog een paar stappen verder en ontstaat er een strak en stijlvol geheel, dat goed geschikt is voor de toepassing van gevels.

Vele gevelsoorten

Stralen en gereedschap

Stralen maakt gebruik van gritstralen onder hoge druk, waarmee het mogelijk is om de relatief zachte matrix tussen het hardere gesteente weg te spuiten. Dit zorgt voor een matte uitstraling van het beton, die een belangrijke mate van degelijkheid uitstraalt. Houd er rekening mee dat het pas mogelijk is het beton te stralen wanneer het voldoende hardheid bereikt heeft.


Tenslotte is het natuurlijk mogelijk het beton te bewerken met gereedschap, zoals een punthamer of beitel. Wenst u een meer strak en afgewerkt resultaat voor uw beton? Maak dan gebruik van een diamantfrees, die zich goed weet te wapenen tegen de hardheid van het beton.

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208