Gevelreinigingexpert.nl

Zelf gevel reinigen of renoveren ?

Zelf reinigen of renoveren kan

Zoals bij de meeste werkzaamheden in en om de woning is het mogelijk om ook een stuk gevelreiniging en gevelrenovatie zelf te doen. Een en ander hangt natuurlijk sterk af van de situatie én of u handig bent. Via verhuurcentra van gereedschappen en materialen kunt u vaak de benodigde middelen huren (zoals bijvoorbeeld straalapparatuur, hoogwerkers etc.) en ook kunt u eventuele chemicaliën ook rechtstreeks inkopen.

Het eerste wat u echter moet doen is bepalen of u echt in staat bent om de werkzaamheden tot een goed einde te kunnen brengen. Lees hieronder verder de vragen die u uzelf moet stellen.

gratis gevelreiniging offerte aanvragen

Wat voor soort vervuiling is het ?

U moet zien te bepalen om wat voor soort vervuiling het gaat. Door een klein onderzoek uit te voeren, moet u hierachter zien te komen. Niet alleen door te kijken en te ruiken, maar ook door omgevingsfactoren in acht te nemen: staat er een fabriek in de buurt of ligt er een snelweg ? Hebben andere woningen in de buurt dezelfde vervuiling en - indien ze gereinigd zijn - wat bleek de aard van de vervuiling te zijn ?

Hoe krijgt u de vervuiling weg ?

Door verschillende soorten methodes en middelen te gebruiken kunt u testen welke het beste werkt. Om dat te bewerkstellingen kunt u het beste op korte afstand van elkaar verschillende proefstukken zetten. De moeilijkheid bij het testen van verschillende methodes is dat dit een vrij kostbaar verhaal kan worden, omdat dan bijvoorbeeld voor een korte periode een straalmachine of hogedrukmachine of borstel ingehuurd moet worden.

Schoon=schoon=schoon ?

Tijdens het bepalen van de juiste methode moet u ook belissen welke reinigingsgraad u wilt bereiken: u kunt bijvoorbeeld de ergste vervuiling met een borstel afborstelen en zo relatief weinig schade aanbrengen, maar u kunt in een uiterst geval ook besluiten om de gehele woning met grof grit te zandstralen. Hierdoor zal de buitenste laag compleet verwijderd worden waardoor uw gebouw een heel andere look krijgt. Evenwel brengt u zo meer schade toe aan uw gevel die u ook zult moeten herstellen door bijvoorbeeld het opnieuw voegen van de gevel, het verstevigen van de steen en het impregneren.

Ervaring ?

Vanzelfsprekend is het heel handig indien u enige ervaring hebt met het hanteren van voormelde machines en gereedschappen en technieken, zeker indien u een gelijkmatig resultaat over de gehele geveloppervlakte wil bereiken. Het is niet echt mooi indien delen/vlakken van de gevel verschillende resultaten hebben.

Veiligheid

Uw veiligheid moet u heel goed in de gaten houden, want het werken met middelen als hogedrukwater, hoogwerkers, zandstraalmachines e.d. zijn risicovol en kunnen voor forse verwondingen zorgen. Het gebruik van veiligheidsmiddelen als valhelm, veiligheidsbril en veiligheidshandschoenen en veiligheidsschoenen zijn minimaal vereist.

Meer informatie over gevels

De functies van uw buitengevel De gevel van een woning of gebouw heeft meerdere belangrijke functies, zoals u hieronder kunt lezen.

Verwering en vervuiling van de gevel Helaas: of het nu gaat om uw hypermoderne designappartement of om de piramides van Gizeh: de bouw...

Waarom gevel reinigen,renoveren én beschermen ? Een primaire functie van een buitengevel is het beschermen van de binnenkant van het gebouw tegen...

Verschillen gevelreiniging en gevelrenovatie Deze website gaat niet alleen over gevelreiniging, maar gaat ook over het renoveren of repareren ...

Zelf gevel reinigen of renoveren ? Zoals bij de meeste werkzaamheden in en om de woning is het mogelijk om ook een stuk gevelreinigi...

Wanneer reinigen ? ELKE gevel moet om de zoveel tijd gereinigd worden ongeachte het soort materiaal waar het van gem...

Gevelbehandelplan Indien u besluit de vervuilde gevel van uw woning te (laten) reinigen is het verstandig om het on...

Waarom u altijd meerdere offertes moet aanvragen

gratis gevelreiniging offerte aanvragen
Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208