Gevelreinigingexpert.nl

Pleisterwerk

Pleisterwerk

Pleisterwerk komt overal in Europa voor, in een zeer groot deel van de huizen. We maken er in Nederland graag gebruik van, maar ook over de grenzen zit het pleisterwerk aan zowel de binnen- als de buitenzijde van een groot aantal van de woningen.

gratis gevelreiniging offerte aanvragen

Opbouw van het pleisterwerk

Het pleisterwerk bestaat over het algemeen uit drie verschillende lagen, eventueel in combinatie met een vierde beschermende verflaag. Het gaat om de hechtpleister op de gevel zelf, waar vervolgens de raaplaag op kan komen.

Ook het pleisterwerk slijt


Dit is de laag die zorgt voor de bescherming van de muur, waardoor het bij het reinigen van het pleisterwerk van belang is om hier rekening mee te houden. Ten derde is er sprake van een dunpleisterlaag, waarmee het bijvoorbeeld mogelijk is om een bepaald patroon aan te brengen. Het is een dunne laag, die vooral dient ter afwerking van het beschermende materiaal in de onderliggende laag.

Meer informatie over gevel materialen

Steen We maken in Nederland gebruik van een aantal verschillende soorten steen. Het is wat dat betreft ...

Beton Het zijn de keuzemogelijkheden met het oog op cement, pigment en toeslagmaterialen die voor de ui...

Staalsoorten Maakt u gebruik van een aluminium gevel, een stalen gevel of wellicht een RVS gevel? Zorg dan voo...

Glas Wilt u het glas op de gevel reinigen? Maak dan gebruik van een professionele glassenwasser. U kun...

Kunststof De kunststof gevels en gevelelementen zijn de laatste jaren flink in opkomst, onder andere omdat ...

Hout Maakt u gebruik van een houten gevel? U zorgt daarmee niet alleen voor een natuurlijk materiaal m...

Pleisterwerk Pleisterwerk komt overal in Europa voor, in een zeer groot deel van de huizen. We maken er in Ned...

Scheuren repareren


Krijgt u te maken met scheuren? Kleine scheurtjes tot 2mm kunt u in de meeste gevallen zelf dichten met behulp van voegmassa, op acrylbasis. Gaat het om meer grote scheuren of zelfs grotere beschadigingen in uw pleisterwerk? Dan is het van belang om gebruik te maken van een vakman, die de kwaliteit van de gevel goed kan herstellen.


Zorg er onder andere voor dat u zorgt voor een dichte en hechtende werking, vooral wanneer het gaat om een van de buitenwanden. Het is de raaplaag die voor bescherming dient te zorgen. De kans is groot dat een flinke scheur deze laag zal beschadigen, waardoor vocht en vuil de mogelijkheid hebben om binnen te treden.

Pleisterwerk reinigen

Wilt u het pleisterwerk reinigen? Houd er rekening mee dat een verflaag voor een belangrijke beschermende laag kan zorgen, waardoor onder andere vocht niet zomaar kan binnentreden. Zorg voor een dichtend en hechtend geheel, waarmee u het pleisterwerk op een stijlvolle manier kwalitatief kunt afwerken.


U kunt het pleisterwerk reinigen op het moment dat de verflaag verloren is gegaan, of u deze opnieuw aan wilt laten brengen. Met name bij het bepleisteren van de buitenmuren is het van groot belang om gebruik te maken van een goede beschermende laag.

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208