Gevelreinigingexpert.nl

Is er subsidie beschikbaar ?

Is er subsidie beschikbaar?

Ja, u kunt gebruik maken van subsidie op het moment dat u een gevelreiniging of gevelrenovatie uit wenst te laten voeren. Het gaat om dezelfde subsidie als die voor verbouwingen, waarbij u 6% Btw op arbeid betaalt. Dit is lager dan het reguliere tarief van 21%. De Btw-korting geldt tot en met 31 december 2014, waardoor het van belang is om er op tijd bij te zijn.

gratis gevelreiniging offerte aanvragen

Lagere Btw op arbeid

De lagere Btw op arbeid zorgt ervoor dat de kosten gemakkelijk een stuk lager uit kunnen vallen. Stel dat u €2.500, exclusief Btw dient te betalen. Dan loopt dit onder het reguliere tarief op tot €3.025, terwijl u dankzij de Btw korting een bedrag van €2.650 betaalt. Dat betekent een korting van €375, wanneer u op tijd gebruik maakt van de subsidie.

De subsidie op gevelreiniging is wat dat betreft meer dan de moeite waard en zorgt ervoor dat u de mogelijkheid heeft om de gevel voordelig te laten reinigen of renoveren. Houd er rekening mee dat de Btw-korting alleen geldt voor de kosten van arbeid, niet voor de kosten van de materialen die de specialist gebruikt.

Minimaal 2 jaar oud

Bovendien komt u alleen in aanmerking voor de Btw-korting op het moment dat uw woning minimaal 2 jaar oud is. Het is pas vanaf dat moment verstandig om een gevelrenovatie uit te laten voeren, of te zorgen voor een gevelreiniging.

Gevelreiniging met behulp van hoogwerker


Jongere woningen komen helaas niet in aanmerking, omdat de overheid in dat geval uitgaat van het feit dat het om nieuwbouw gaat en er nog nauwelijks sprake zal zijn van vervuiling of veroudering. Is uw woning ouder dan 2 jaar en wilt u een gevelreiniging of gevelrenovatie uit laten voeren? Maak dan gebruik van de subsidie, zodat u een zo scherp mogelijke prijs betaalt.

Achterstallig onderhoud gevel :waardedaling woning

Herstel en reiniging

De Btw korting geldt voor een groot aantal verschillende werkzaamheden, in en om het huis. Het gaat niet alleen om een gevelreiniging of gevelrenovatie, het gaat om het meer brede herstel en de reiniging van de woning. Bestaande woningen kunnen in veel geval wat extra onderhoud gebruiken, waardoor de overheid er met de Btw korting graag voor zorgt dat u daar een scherpe prijs voor betaalt.


Wat dat betreft valt gevelreiniging hier uitstekend onder en kunt u daarom rekenen op een korting van honderden euro’s, wanneer u de reiniging of renovatie tijdig uit laat voeren.

Is uw pand een officieel monument?

Indien uw pand officieel erkend is als monument is het verstandig om informatie in te winnen bij zowel gemeente als provincie inzake kosten, subsidiemogelijkheden en financiering monumentenzorg.

Veelgestelde vragen

Wat kost gevelreiniging ? Bent u benieuwd naar de kosten van gevelreiniging? Dit is afhankelijk van een aantal verschillend...

Is er subsidie beschikbaar ? Ja, u kunt gebruik maken van subsidie op het moment dat u een gevelreiniging of gevelrenovatie ui...

Wat zijn de nadelen van gevelreiniging ? Gevelreiniging brengt een groot aantal voordelen met zich mee, maar is aan de andere kant ook nie...

Zelf graffiti verwijderen ? Wilt u zelf graffiti verwijderen, of bent u benieuwd of dat een goede keuze vorm? Het verwijderen...

Zelf impregneren ? Wilt u zelf uw gevel impregneren en bent u op zoek naar een geschikt impregneermiddel? Houd er re...

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208