Gevelreinigingexpert.nl

Wat zijn de nadelen van gevelreiniging ?

Wat zijn de nadelen van gevelreiniging?

Gevelreiniging brengt een groot aantal voordelen met zich mee, maar is aan de andere kant ook niet zonder risico’s. De nadelen van gevelreiniging hebben vooral betrekking op de beschadigingen waar u eventueel mee te maken kunt krijgen.

gratis gevelreiniging offerte aanvragen

Directe schade

Directe schade door gevelreiniging kan onder andere bestaan uit een aantasting van het oppervlak. Het gaat bijvoorbeeld om het verlies van vormzand op een baksteen, of het ontstaan van putjes op een gladde steen. Daarnaast kunt u ook binnen het voegwerk te maken krijgen met schade. Het kan onder andere gaan om het oplossen van de mortel, als het gevolg van de zure reinigingsmiddelen waar u gebruik van kunt maken. Wat dat betreft dient u rekening te houden met de nadelen van gevelreiniging en de risico’s in te schatten en in kaart te brengen, bijvoorbeeld om natuursteen en baksteen goed te kunnen beschermen.

Indirecte schade

Daarnaast kunt u te maken krijgen met indirecte schade. Dit is de schade die u niet meteen kunt zien zitten, maar die aan de andere kant wel behoort tot de nadelen van gevelreiniging. Op het moment dat de gevel sterk vervuild is zal vocht over het algemeen weinig kans hebben om binnen te dringen, aangezien de poriën vol zitten.


Na de reiniging zijn deze weer leeg, waardoor het risico bestaat dat de gevel meer vocht op zal nemen. Verschillende soorten baksteen en natuursteen kunnen deze problemen opleveren, waardoor dit niet altijd een verbetering op zal leveren. Het is daarom essentieel dat gevelreiniging altijd gecombineerd wordt met impregeneren.

Verhoging van vochtgehalte

Een verhoging van het vochtgehalte van de gevel kan een aantal aanvullende problemen met zich meebrengen. U kunt onder andere te maken krijgen met vochtdoorslag, maar ook met vorstschade en zoutschade. Het zijn onder andere de houten geveldelen, de kozijnen en de muurplaten die aangetast kunnen worden, als het gevolg van de schimmels die zich kunnen ontwikkelen.


Verder kunt u te maken krijgen met reinigingsmiddelen die achterblijven en daardoor het gevelmateriaal aan kunnen tasten. Wat dat betreft bestaan er nadelen van gevelreiniging en is het belangrijk om daar rekening mee te houden op het moment dat u een reiniging of renovatie uit wilt laten voeren.

Veelgestelde vragen

Wat kost gevelreiniging ? Bent u benieuwd naar de kosten van gevelreiniging? Dit is afhankelijk van een aantal verschillend...

Is er subsidie beschikbaar ? Ja, u kunt gebruik maken van subsidie op het moment dat u een gevelreiniging of gevelrenovatie ui...

Wat zijn de nadelen van gevelreiniging ? Gevelreiniging brengt een groot aantal voordelen met zich mee, maar is aan de andere kant ook nie...

Zelf graffiti verwijderen ? Wilt u zelf graffiti verwijderen, of bent u benieuwd of dat een goede keuze vorm? Het verwijderen...

Zelf impregneren ? Wilt u zelf uw gevel impregneren en bent u op zoek naar een geschikt impregneermiddel? Houd er re...

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208